BaucHof ekologiškas universalus miltų mišinys kepiniams be glitimo 800g

  • BaucHof ekologiškas universalus miltų mišinys kepiniams be glitimo 800g
aprašymas

Be glitimo ir laktozės. Universalus, tinka kepimui ir virimui. Tinka veganams.

Sudedamosios dalys: kukurūzų krakmolas*, pilno grūdo ryžių miltai*, pilno grūdo sorų miltai*, tirštiklis: saldžiavaisio pupmedžio miltai*.

* -  iš ekologiškų žemės ūkio žaliavų.
   
                  Kontrolės įstaigos kodas DE-ÖKO-007
                                                       ES/ne ES žemės ūkis
Kontrolę vykdo Viešoji įstaiga "Ekoagros" LT-EKO-001


Glitimo kontrolės garantija 
                                       DE-018-012


Produkto sudėtyje galima aptikti sojos, riešutų, sezamo, garstyčių ir lubinų pėdsakų.



Grynasis kiekis - 800 g

Prieinamumas: Prekyboje

7,60 €

Maistingumo deklaracija / 100g - energetinė vertė: 1466kJ / 345 kcal; riebalai: 0,5g; iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių: 0,1g; angliavandeniai: 82g; iš kurių cukrų: 0,2g; skaidulinės medžiagos: 3,1g; baltymai: 1,8g; druska: 0,01g.

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Geriausias iki - nurodyta ant pakuotės.

Prekės ženklo šalis: Vokietija


KELETAS PARGRINDINIŲ RECEPTŲ


Vafliai.
Reikės: 200 g miltų mišinio, 2 arb. š. kepimo miltelių, 75 g cukraus, 75 g minkšto sviesto (arba margarino), 2 kiaušinių, 225 ml pieno (arba sojų gėrimo). Visus ingredientus sumaišyti iki vientisos tešlos ir 10 min. palikti pastovėti. Kepti riebalais išteptoje vaflinėje. Išeiga apie 5-6 vafliai.

Lietiniai.
Reikės: 100 g miltų mišinio, 2 valg. š. aliejaus (arba lydyto sviesto), 2 kiaušinių, 250 ml pieno (arba sojų gėrimo), 1 žiupsnelio druskos. Visus ingredientus sumaišyti iki vientisos tešlos. Kepti kaip įprastai. Išeiga apie 3-4 blynai.

Amerikietiški blynai.
Reikės: 200 g miltų mišinio, 1 arb. š. kepimo miltelių, 1 kiaušinio, 1 valg. š. cukraus, 350 ml pieno (arba sojų gėrimo). Visus ingredientus sumaišyti iki vientisos tešlos. Samčiu į įkaitintą keptuvę pilti tešlą, kad gautųsi 3-4 nedideli stori blynai. Kepti ant vidutinės kaitros. Apversti tik tada, kai paviršiuje susidaro daug pūslelių. Tradiciškai blynai valgomi su klevų sirupu. Išeiga 12-15 blynų.

Varškės tešla. Vaisių pyragui arba kaip pagrindas daržovių pyragui.
Vaisių pyrago pagrindui reikės: 400 g miltų mišinio, 3 nubrauktų arb. š. kepimo miltelių, 120 g cukraus (daržovių pyragui vietoj cukraus naudoti: 1 arb. š. druskos), 1 žiupsnelio Burbono vanilės (daržovių pyragui nenaudoti), 200 g varškės, 6 valg. š. neutralaus skonio aliejaus, 1 kiaušinis, 6 valg. š. pieno. Iš visų ingredientų rankomis suminkyti tvirtą tešlą. Sudrėkintomis rankomis paskirstyti ant riebalais išteptos kepimo formos ir uždėti pageidaujamą įdarą. Kepti 180ºC apie 40-50 min., priklausomai nuo įdaro.
Pagrindas daržovių pyragui: Vietoj cukraus ir vanilės įdėti 1 arb. šaukštelį druskos. Tolesnė eiga paruošimo kaip ir vaisių pyragui.

Saldi mielinė tešla. Vaisių pyragui, saldžiam mieliniam pyragui ar pyragui su razinomis.
Pagrindiniam pagrindui reikės (visi ingredientai kambario temperatūros): 400 g miltų mišinio, 1 pak. sausų mielių, 75 g cukraus, 1 žiupsnelio druskos, ant peilio galo burbono vanilės, 100 g minkšto sviesto, 1 kiaušinio, 300 ml pieno. Miltų mišinį sumaišyti su cukrumi, mielėmis, druska ir burbono vanile, įdėti sviestą, kiaušinį ir pieną. Viską maišyti apie 5 minutes mikseriu su minkymo antgaliais.
Vaisių pyragas: Tešlą paskirstyti riebalais išteptoje kepimo formoje, dėti pageidaujamą įdarą ir palikti 15 min. pakilti. Kepti 180ºC apie 40-50 min., priklausomai nuo įdaro. Saldus mielinis pyragas: Tešlą sudėti į riebalais išteptą stačiakampę formą. Viršų patepti aliejumi arba lydytu sviestu. Per vidurį įpjauti ir uždengus laikyti šiltoje vietoje 20 min. Kepti 50 min. 200ºC.
Pyragas su razinomis: Į pagrindinę pagrindo tešlą įdėti 150 g razinų ir ruošti kaip saldų mielinį pyragą.

Šviesi duona arba bandelės.
Reikės: 400 g miltų mišinio, 1 pakelio sausų mielių, 1 arb. š. cukraus (arba medaus), 1 nubraukto arb. š. druskos, 50 g minkšto margarino (arba aliejaus), 1 kiaušinio, 325 ml vandens. Miltų mišinį sumaišyti su mielėmis, cukrumi ir druska. Įdėti margariną, kiaušinį ir supilti vandenį. Viską maišyti apie 5 min. mikseriu su minkymo antgaliais. Duona: Tešlą sudėti į riebalais išteptą 25 cm stačiakampę formą. Viršų išlyginti su vandeniu ir patepti aliejumi. Uždengus laikyti šiltoje vietoje 20 min. Kepti 50 min. 200ºC. Bandelės: Tešlą šlapiu šaukštu paskirstyti į keksiukų formeles, patepti vandeniu ir aliejumi bei palikti 20 min. šiltoje vietoje. Kepti 20-30 min. 200ºC. Išeiga apie 12 bandelių. Dėl kiaušinio tešla geriau pakyla ir įgauną grąžią rusvą spalvą, tačiau jo galima ir nedėti.


Skanaus!