Giuseppe Fois vidutinio intensyvumo pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus 500 ml

  • Giuseppe Fois vidutinio intensyvumo pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus  500 ml
aprašymas

Švelnus ir subalansuotas skonis, natūralus išskirtinumas. Plaudžiamas tradiciniu būdu naudojant tik sveikas alyvuoges. 

Pirmojo šalto spaudimo ypač tyras Fruttato Medio alyvuogių aliejus išgaunamas iš kruopščiai atrinktų skirtingų alyvuogių veislių, nuskintų optimaliame sunokimo etape. Aliejaus spaudimo procesas atliekamas itin atsakingai – derinamos skirtingų veislių savybės, kad būtų sukurtas subalansuoto skonio produktas su vaisiškomis natomis bei subtiliu kartumo ir aštrumo pojūčiu. Dėl šių savybių jis puikiai tinka kasdieniam naudojimui.

Šis alyvuogių aliejus – puikus pasirinkimas įvairiems patiekalams. Jo skonis – švelnus, bet aiškiai juntamas, todėl ypač tinka jūros gėrybių patiekalams, šviežioms daržovėms, keptai baltai žuviai ar paprasčiausiai su duona.

Grynasis kiekis - 500 ml

Prieinamumas: Prekyboje

22,80 €

Maistingumo deklaracija / 100g - energetinė vertė: 3390 kJ / 824 kcal; Riebalai: 91,6g; iš kurių: sočiųjų riebalų rūgščių 15 g; mononesočiųjų riebalų rūgščių 67 g; polinesočiųjų riebalų rūgščių 9,6 g ; Angliavandeniai 0 g; iš kurių cukrų 0 g; Baltymai 0 g Druska 0 g.

Prekės ženklo šalis - Italija (Sardinija)
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje. Geriausias iki: nurodyta ant pakuotės


Kaip gaminamas šis aliejus:
Alyvuogės skinamos taikant pusiau mechaninius metodus – taip nepažeidžiami medžiai ir užtikrinama, kad alyvuogės būtų surinktos tinkamu brandos momentu. Jos rankomis renkamos ūkyje ir per ne ilgesnį nei 10–12 valandų laikotarpį nuo derliaus nuėmimo nugabenamos į aliejaus spaudimo cechą. Spaudimo procesas atliekamas šaltuoju būdu, kuris padeda išsaugoti vertingas organoleptines savybes ir išryškinti natūralų alyvuogių skonį.

Naudojama alyvuogių veislė – Bosana, Semidana, Tonda.

Giuseppe Fois vidutinio intensyvumo vaisiškas alyvuogių aliejus spaudžiamas iš „Bosana“ veislės alyvuogių, auginamų pagal ekologinės žemdirbystės principus. Ši veislė pasižymi vidutiniu augimo intensyvumu, plačiu vainiku ir vidutinio dydžio elipsiškais-lancetiškais lapais. Vaisiai (drupės) – vidutinio dydžio (2,5–3 g), šiek tiek ovalūs, gana simetriški, su ryškesniu skersmeniu ties viršūne. Paviršius nusėtas smulkiais lęšeliais. Vaisių nokimo (veraison) procesas prasideda nuo viršūnės ir vyksta palaipsniui. Sunokę vaisiai tampa juodi. Tai vidutinio ar vėlyvo nokimo veislė, prinokstanti lapkričio–gruodžio mėnesiais Sardinijos Medio Kampidano regione.


Laikymo rekomendacijos:
Kad Giuseppe Fois alyvuogių aliejus išlaikytų visas savo skonio, aromato ir maistines savybes, svarbu jį tinkamai laikyti. Rekomenduojame atkreipti dėmesį į šiuos patarimus:
- Saugokite nuo šviesos – alyvuogių aliejus jautrus šviesai, todėl laikykite jį tamsioje, nuo tiesioginių saulės spindulių apsaugotoje vietoje.
- Venkite karščio – idealu laikyti aliejų 15–20 °C temperatūroje.
- Venkite laikymo šalia viryklės ar kitų šilumą skleidžiančių prietaisų.
- Sandariai uždarykite – po kiekvieno naudojimo būtinai užsukite butelį ar indą, kad išvengtumėte sąlyčio su oru, kuris gali paskatinti oksidacijos procesus.
- Nelaikykite šaldytuve – žema temperatūra gali pakeisti aliejaus konsistenciją (jis gali sutirštėti), tačiau tai neturi įtakos jo kokybei. Visgi, kambario temperatūroje laikomas 
  aliejus geriau išsaugo skonį.
Tinkamai laikomas alyvuogių aliejus išlieka kokybiškas net ir ilgą laiką – mėgaukitės autentišku skoniu kiekvieną dieną!