Naturata biodinaminė Spelta grūdų kava, tirpi, be glitimo ir kofeino 75g

  • Naturata biodinaminė Spelta grūdų kava, tirpi, be glitimo ir kofeino 75g
aprašymas

Speltų kava yra be kofeino. Todėl ją galima drąsiai gerti ir vakare. Švelnios skrudinimo natos, salykliški ir riešutiški atspalviai paverčia ją įdomia alternatyva pupelių kavai. Laikas pažvelgti „už kavos puodelio krašto“! Puikus gėrimas malonioms akimirkoms.


Be kofeino  
Be glitimo   
Veganiškas produktas.

Sudedamosios dalys:
SPELTA **80 % (kviečių rūšis), cikorijos**.

**
- iš ekologiškų - biodinaminių žemės ūkio žaliavų 
                                     Kontrolės įstaigos kodas CH-BIO-004
                                                              ES / ne ES žemės ūkis
 
Produkto sudėtyje galima aptikti pieno pėdsakų.
 
Grynasis kiekis - 75 g

Prieinamumas: Prekyboje

8,00 €

Maistingumo deklaracija / 100g - energetinė vertė: 1590kJ/380 kcal; riebalai: <0,5g; iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių: <0,1g; angliavandeniai: 89g; iš kurių cukrų: 50g; baltymai: 1.3g; druska: 0,20g.

Paruošimas: 1 podeliui - 
užpilkite 1–2 arbatinius šaukštelius (apie 2 g) kavos miltelių 200 ml (karšto) vandens. Trumpai išmaišykite – ir paruošta! Išskirtiniam skoniui galite naudoti (karštą) pieną vietoje vandens arba pagardinti kavą grietinėle ir saldikliais.

„Naturata“ speltų kavą galite mėgautis ne tik kaip karštu ar šaltu gėrimu. Ji taip pat suteikia subtilų, rafinuotą skonį desertams ir daugeliui kitų patiekalų.

Geriausias iki: nurodyta ant pakuotės.
Laikyti vėsioje, sausoje vietoje.
Pagaminta Šveicarijoje

Prekės ženklo šalis: Vokietija


Aukščiausios kokybės biodinaminiai ingredientai – pagrindas „Naturata“ speltų kavai. Dėl ypatingo gamybos proceso tirpi kava yra be glitimo. Iš pradžių atskiros sudedamosios dalys dalinai sumalamos į salyklą, skrudinamos, stambiai sumalamos ir sumaišomos. Tuomet skrudintos ir susmulkintos žaliavos užplikomos, kad susidarytų stiprus kavos ekstraktas. Milteliai, įskaitant glitimą sudarančius baltymus – prolaminus ir glutelinus – yra netirpūs vandenyje, todėl lieka filtre. Taip jau šiame etape speltų kava tampa be glitimo. Kitame gamybos žingsnyje skystas ekstraktas instantizuojamas – purškiamuoju būdu išdžiovinamas iki smulkių tirpių miltelių, kurie vėliau fasuojami. Siekiant užtikrinti, kad tirpiuose produktuose nebūtų glitimo ar jo likučių, „Naturata“ reguliariai atlieka tyrimus – glitimo kiekis visada yra žemiau nustatomos ribos.

Gamyba
„Naturata“ speltų kava nuo pat veiklos pradžios su meile gaminama mažoje Šveicarijos šeimos įmonėje, turinčioje ilgą istoriją. Pirmiausia žaliavos atskirai skrudinamos. Tik taip kiekviena sudedamoji dalis gali optimaliai atskleisti savo skonį. Skrudinimo temperatūros svyruoja nuo 150 °C iki 200 °C. Rasti tinkamą skrudinimo momentą, nelaukiant, kol žaliava galėtų sudegti, – daugelio metų skrudintojų patirties nuopelnas. Po to stambiai susmulkinti, paskrudinti ingredientai sumaišomi pagal ilgai tobulintą receptūrą. Tada atliekama ekstrakcija: sudedamosios dalys švelniai perplaunamos karštu vandeniu priešpriešinės srovės principu – taip išgaunamas kavos ekstraktas. Ši žaliava, turinti 25 % sausųjų medžiagų, purškiama smulkiu rūku iš kelių metrų aukščio purškimo bokšto. Lašeliai krinta per karšto oro srautą, kuris pašalina skysčio dalį. Tai, kas nusėda apačioje, jau yra sausas tirpus miltelinis produktas. Purškiamojo džiovinimo dėka kava įgauna subtilią kreminę konsistenciją. Priedai nenaudojami.