Naturata ekologiškas želiravimo cukrus 2:1 iš cukranendrių cukraus ir gryno obuolių pektino, 500g
Maistingumo deklaracija / 100g - energetinė vertė: 1637kJ/385 kcal; riebalai: 0g; iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių: 0g; angliavandeniai: 95,5g; iš kurių cukrų: 95,5g; baltymai: 0g; druska: 0g.
Geriausias iki: nurodyta ant pakuotės.
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Higroskopiškas (traukia drėgmę)
Kilmės šalis - Argentina, Brazilija.
Prekės ženklo šalis: Vokietija
Gamyba
Cukranendrių cukrų augina ekologiškai dirbantys ūkininkai Pietų ir Centrinėje Amerikoje bei Azijoje. Šių regionų klimatas idealiai tinka cukranendrių auginimui. Kadangi cukranendres būtina perdirbti iškart po derliaus nuėmimo, „Naturata“ naudoja žaliavą iš tų vietovių, kuriose yra atitinkamos cukraus rūšies gamybai tinkamos cukraus gamyklos. Nuėmus derlių, cukranendrės nurengiamos nuo lapų, susmulkinamos, kelis kartus sutraiškomos volais ir išspaudžiamos. Skaidulinės dalys perfiltruojamos. Išvalytas cukranendrių sultinys žemoje temperatūroje ir esant lengvam vakuumui sutirštinamas. Į stipriai koncentruotą sirupą įberiama nedaug nerafinuoto cukraus kristalų, kad prasidėtų kristalizacija. Pasiekus reikiamą kristalų dydį, jie centrifuguojami, džiovinami, sijojami ir fasuojami. Melasos kiekis šiame cukruje mažesnis nei Sucanat nerafinuotame cukranendrių cukruje. Mažesni kristalai ir šviesesnė spalva, palyginti su Demerara, susiję su ilgesniu perdirbimu.
Naturata želiravimo cukruje rudasis cukranendrių cukrus sumaišomas su grynu obuolių pektinu. Jame nėra jokių pagalbinių ar papildomų medžiagų.
Paruošimo patarimai
Marmeladui, uogienėms ir džemams: 1 kg prinokusių vaisių nuplauti, smulkiai supjaustyti, sumaišyti su 500 g želiravimo cukraus ir, maišant, užvirti. Virti bent 2 minutes stipriai verdant ir nuolat maišant. Tuomet įpilti 100 ml citrinos sulčių ir dar 2 minutes virti, kol smarkiai verda.
Geliavimo bandymas: Šaukštą karštos masės užlašinti ant šalto lėkštelės, trumpai atvėsinti. Jei nepakankamai sustingsta, virti dar 1–2 minutes. Jei sustingsta tinkamai, verdantis džemas pilamas iki kraštų į švarius stiklainius, sandariai užsukamas, 5 minutėms apverčiamas ant dangtelio ir paliekamas atvėsti.
Gelei iš sulčių: 500 g želiravimo cukraus naudoti 750 ml sulčių.
Patarimai Rūgštiems vaisiams (pvz., serbentams, svarainiams, agrastams) citrinos sulčių galima dėti mažiau.
Kietesnės konsistencijos vaisius (pvz., abrikosus, vyšnias) sumaišius su želiravimo cukrumi palikti per naktį.
Puodas turėtų būti toks didelis, kad vaisių masė jį užpildytų tik iki pusės.

